Garten Horváth

Feladat
Oszd meg, ha tetszett

“A kert a mi saját világunk, egy általunk teremtett és általunk ellenőrzött világ. Rendezett és harmonikus univerzum, szemben a rendezetlen és diszharmonikus külső világgal. A kert egyike annak a ritka pontnak az életünkben és az univerzumban, amelyeket valóban rendben és ellenőrzésünk alatt tudunk tartani.”

(Hankiss Elemér)

Logó
A Garten Horvath arculatának kialakításánál a fő hangsúlyt az eleganciára, a textúrák megjelenítésére és a harmóniára fektettük. Mivel ez egy redesign, így fontosnak tartottuk, hogy az eredeti design-ból is megtartsunk valamit. Így a régi logóból vettük az alakzatot, amit átformáltunk, hogy aztán megkapjuk a megújult és teljesen letisztult jelenlegi alakját. Az embléma hat szögletű formája egy levelet ábrázol, amit két részre lehet felosztani. A felső maga a ház az alsó pedig a kert. A „kertet” is további két részre lehet bontani, bal oldalon levél erezet, jobb oldalon pedig kő textúra kapott helyet. Az egész embléma teljesen szimmetrikus, ami jól átadja Horváth Miklós munkáinak hangulatát. A betűtípus, amit mellé választottunk, remekül ellensúlyozza a logó modern, minimalista stílusát. Három alapszínnel dolgoztunk, amelyek a zöld, a barna, illetve egy nyers világos bézs szín. Ezek remekül harmonizálnak egymással, így könnyű velük dolgozni.

Névjegy
A névjegykártya három papírból lett összeragasztva. Az elő és hátlap fehér, minimálisan textúrázott papír, középen pedig egy zöld sáv kapott helyet, így oldalról nézve megkapjuk a három réteget. Kifejezetten vastag és férfias hatást értünk így el, ami a föld rétegeit is szimbolizálja.

Weboldal
A weboldal tervezésénél két dolgot tartottunk szem előtt… Egyszerű legyen és lényegre törő. A hangsúlyt a képekre helyeztük, így minimális szöveg kapott rajta helyet. A látogatók egy galéria oldalt találnak, ahol a képeket végig böngészve, elképzelhetik magukat a majdani saját kertjükben.